Contact gegevens

Stichting Oud Ridderkerk

Kerksingel 26

2981 EH  Ridderkerk

Telefoon: 0180 - 430615

Email algemeen: info@oudridderkerk.nl

 

Openingstijden:

Woensdag 13:30 - 16:30 uur
Donderdag 13:30 - 16:30 uur
Vrijdag 13:30 - 16:30 uur
Zaterdag 13:30 - 16:30 uur

 

Toegang is gratis!

Expositie Agenda.


Donateur worden?


Privacy-verklaring


 

De werkgroep collectiebeheer is ook in 2017 weer hard bezig geweest met diverse veranderingen. onder andere het grote depot, waar alle voorwerpen onderhanden werden genomen en opnieuw geplaatst.

In 2016 kwamen we in het bezit van twee antieke klokken. Een “staande horloge” en een "stoeltjesklok". Nadat deze twee klokken in 2017 gerestaureerd waren worden ze tentoongesteld. Het staande horloge pronkt in de Regentenkamer en de stoeltjesklok hangt in de trouwzaal. Dit jaar had de Zomertentoonstelling het thema "Molens". De vitrines waren ingericht met diverse voorwerpen die betrekking hadden op de molens, maar ook op  het leven in en om de molens.

In oktober organiseerde de Gemeente Ridderkerk zijn jaarlijkse "Daadwerkelijk in de Buurtdag". De dames en heren van de Gemeente Ridderkerk werkten, samen met de Werkgroep Collectiebeheer, met veel passie en plezier aan het opknappen van diverse voorwerpen. Het was weer een geslaagde dag.

Een greep uit de nieuwe aanwinsten:
Onder andere een antieke Statenbijbel uit 1800, kinderserviesjes, oude poppen, schilderijen, handwerk, serviesgoed, siervoorwerpen, enzovoort.

De Werkgroep Collectiebeheer van de Stichting Oud Ridderkerk wil alle schenkers hiervoor hartelijk bedanken.

De Werkgroep is nog steeds op zoek naar goederen die historisch van belang zijn voor de Gemeente Ridderkerk.

Wij hopen de bezoekers van de Oudheidkamer zo goed mogelijk te informeren over hoe het er lang geleden aan toe ging in onze gemeente.

Anneke Nugteren.